Cel mai puternic medicament natural
GHIMBIR (GINGIR)
Ghimbirul este unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Este usor de folosit pentru ca ofera o savoare aparte mancarurilor, insa cea mai simpla metoda de a te bucura de toate beneficiile lui este ceaiul.
Aceasta minunata radacina cu forme ciudate este bogata in vitaminele A, B, C, E si minerale: calciu, fier, magneziu, zinc si te revigoreaza instant. Este recomandat sa se consume inainte de drum. Ceaiul are efecte benefice in cazul ametelii sau a starii de voma asociata cu senzatia de miscare. O cana cu ceai de ghimbir nu strica niciodata inainte de a pleca undeva. Totodata, este recomandat si femeilor insarcinate care au greturi dimineata dar si persoanelor care au stari de ameteala in urma chimioterapiei( studii au fost efectuate in Maryland).Imbunatateste circulatia sangelui. Ceaiul ajuta ca sangele sa fie pompat si sa circule cum trebuie.Acest lucru se datoreaza manganului care se gaseste in ceai. Totodata, ajuta la prevenirea infarcturilor si a formarii cheagurilor de sange.
Creste imunitatea corpului. Cu totii stim ca este important sa avem un sistem imunitar puternic iar ceaiul de ghimbir este un aliat bun al acestuia. Contine 2 antibiotice naturale si un numar ridicat de antioxidanti care isi fac treaba pentru noi ori de cate ori consumam o cana de ceai.
Ajuta la diminuarea durerilor menstruale. Da, exact cum ai auzit! In acea perioada a lunii, poti sa bei o cana cu ceai sau poti sa inmoi un prosop in el, pe care ulterior sa il pui pe burta. Muschii ti se vor relaxa si astfel te vei simti mai bine.
Creste dorintele sexuale. Avand o functie importanta in sistemul circulator, ghimbirul este cunoscut de mult timp ca fiind un bun afrodisiac. Partea buna este ca poate fi incercat in acest scop atat de barbati cat si de femei.
Ceaiul poate fi consumat si de persoanele care au diabet. Ghimbirul inhiba actiunea unor enzime care contribuie la diabet, creste absorbtia glucozei si reduce complicatiile care pot aparea in cazul diabetului, in special celui de tip 2 (Un studiu a fost facut in Iran la Universitatea de stiinte medicale “Tabriz”).
Actiunile benefice ale ceaiului nu se opresc aici, asadar nu ar strica sa incepi sa il consumi si tu!